Hoe was 2022 voor je en belangrijker: wat neem je mee naar 2023?

by RenskeReniers

Ik vind het heerlijk om in december terug te kijken naar het afgelopen jaar, eigenlijk vind ik het sowieso fijn en belangrijk om regelmatig mezelf terug te trekken en goede vragen te stellen, te reflecteren, te kijken waar ik meer open kan zijn.

Heb je al tijd genomen om daar bij stil te staan, waarom wel of waarom niet?

Omdat ik soms niet zo goed weet waar ik kan beginnen, en misschien herken jij dat ook, dacht ik, laat ik mijn favoriete speelse, moeilijke, reflecterende, verbindende vragen eens op een rijtje zetten.

Lees je mee?

X

—–


Wanneer heb ik me dit jaar aanwezig gevoeld?


Waar kan ik meer ontspannen?


Wanneer voelde ik me levend?


Wat gaf/geeft me plezier?


Wanneer voelde ik me geïnspireerd?


Waar voelde ik me veilig?


Waar voelde ik me onveilig?


Waar ben ik over m’n grenzen gegaan?


Wanneer sloot ik?

Wanneer lukt het me om open te blijven?


Wat heb ik over mezelf geleerd?


Wat heb ik over anderen of iemand anders geleerd?


Wat heb ik over het leven geleerd?


Welk advies dat ik aan anderen geef, kan ik vaker zelf opvolgen?


Waar kan ik meer loslaten?


Waar kan ik meer toelaten?


Waar kan ik mezelf meer toestemming voor geven?


Wat vraagt/wil het leven op dit moment van mij?

Waar maak ik mezelf slachtoffer en geef ik enerige weg?

Waar kan ik meer komen opdagen, in mijn relaties, in mijn werk, in mijn missie, of misschien wel in het alledaagse: mijn wekker op tijd zetten, uit bed komen, gezond eten maken, een baan zoeken die beter bij me past, iets nieuws doen?

Als ik zeker zou weten dat ik niet afgewezen zou worden, wat zou ik dan zeggen en tegen wie?

Als ik zeker zou weten dat ik niet zou kunnen falen, wat zou ik dan doen of juist laten?

Waar doe ik nog te veel alleen, vind ik het moeilijk om hulp te ontvangen of te vragen?

Wat zorgt ervoor dat ik me geliefd voel?

Wat heb ik ervoor nodig om ja te zeggen? een beetje meer dan gister?

Waar houdt ik mijn liefde (nog) in? Waar onthoud ik mezelf en anderen van liefde?

Wat zou ik eigenlijk al heel lang willen zeggen?

Wat leeft er in mij op dit moment?

Hoe ziet mijn ideale ochtend, dag, week, maand eruit? Wat doe ik? hoe voel ik me? met wie omring ik me? wat inspireert me? waarvoor wil ik mijn bed uitkomen.

Lieverd, ik weet dat jij het kan – je bent de moeite waard en ik wens met alles wat ik in me heb dat je dat veel vaker mag voelen. dat je daarin kan ontspannen.opdat je weet dat het leven vóór jou werkt, zelfs wanneer dat niet zo voelt. jij kan moeilijke dingen en dat begint met radicale eerlijkheid. staat je prachtig!


Gaaf om van je te horen!