Leren kiezen = durven voelen (en daarnaar handelen)

by RenskeReniers

Soms heb ik dat, misschien jij ook;

dat je niet weet ‘hoe’ of ‘wat’ kloppend is. Wat je nou precies wilt of verlangt.

Alles wat je weet is wat je niet (meer) wilt.

Dat is belangrijke informatie.

Informatie om serieus te nemen.

Of soms is het juist andersom:

je weet juist wél wat je wilt (maar je durft de keuze niet te maken dus doe je alsof je niet weet wat je wilt – je stelt uit en komt telkens in hetzelfde cirkeltje – als je heel eerlijk bent – dan is de kans groot dat er onbewuste dingen aan het werk zijn)

Vervolgens is het belangrijk om te handelen naar die informatie:

soms betekent dat:

jezelf terugtrekken en het innerlijk voor jezelf op een rijtje krijgen: voelen.

(om vervolgens)

Jezelf naar buiten brengen en je gevoelens en behoeften en verlangens kenbaar maken.

Dat vraagt:

om bij jezelf te leren zijn

én achter jezelf te (leren) staan.

bijvoorbeeld:

Om te spreken, vragen waar je eerder je mond hield.

Om te zien wat je eerder niet wilde zien.

Om te kiezen waar je eerder niet koos.

het vraagt van ons om afstand te doen van onze oude programma’s/rollen:

zoals die van people pleaser en/of redder.

Leren kiezen = durven voelen.

Bij jezelf durven zijn.

Jezelf verwelkomen.

Ik zie dat ik dit heel lang heb gedaan én ik kies ervoor om hier wel of niet mee te gaan.

Ik kies ervoor om achter mezelf te gaan leren staan,

no matter how uncomfortable that will be.

Ik ben hier om je daarin aan te moedigen,

om je stapje voor stapje te laten groeien in wie je voelt dat je bent.

Omdat we veel krachtiger en moediger zijn dan we onszelf vertellen

en omdat ik niets liever wil dan dat je dat kan voelen en toepassen in jouw leven.

I’ll go first,

ga je mee?

Masterclass Welcome All IN:

‘ik vind het fantastisch EN confronterend hoe jij vanuit jouw ervaring spreekt – dat maakt dat ik me zowel gezien voel en weet dat ik niet ALLEEN ben EN je geeft zoveel praktische tips over HOE ik dit kan doorbreken – wat een inzicht: dat het kleine meisje in mij ZO vaak aan het woord is geweest EN ik het eerder niet kon doorbreken, door achter mezelf te leren staan; ben ik dingen gaan doen die ik al zo lang uitstelde – dankjewel rens, voor jouw praktische, aanmoedigende en herkenbare video’s!’

‘Ik wil niet meer weten waar iets vandaan komt of nog een rondje fixen, dat heb ik de afgelopen jaren ZO VEEL gedaan. Ik was op zoek naar praktische, helpende tools. Here you are! – dankjewel Rens voor jouw aanmoediging en inspiratie – ik kijk de video’s met heel veel plezier terug – ik haal er veel kracht uit’

‘Ik kan voelen dat jij ons aanspreekt op ons krachtige deel – die was ik als ik heel eerlijk ben een beetje vergeten geloof ik. die laat ik zo snel ondersneeuwen, waardoor ik niet echt voel, niet echt voor mezelf opkwam en er nooit echt iets veranderde. jouw video’s geven me een liefdevolle schop in de goede richting. Ga het DOEN, in plaats van uitstellen!

x