Let’s talk about the inner father

Waar de energie van de innerlijke moeder je naar binnen uitnodigt, geeft de innerlijke vader je veiligheid en kracht om - meer als jezelf - in de wereld te staan.

De energie van de innerlijke vader

De energie van de innerlijke vader voelt koesterend, beschermend en aanmoedigend. ‘'Ik ben in je rug, ik ben hier, ga jij maar’'…

De innerlijke man gaat over daadkracht, discipline, toewijding en leiderschap. Hij nodigt uit in self control en innerlijke veiligheid, wat stevigheid geeft om te kunnen bouwen.

Aanwezigheid en in actie komen

De mate van de aanwezigheid van de innerlijke vader, bepaalt een grote mate van innerlijke kracht en stevigheid. Waar de energie van de moeder liefdevol, warm en koesterend is, kan onze innerlijke vader zeggen: ik zie dat je pijn hebt, dat je dit spannend vind én ik zie ook dat je het kan. Dat je sterk bent. Moedig. Dapper. Ik ben hier en we’ll figure this out together. Ik heb je.

Zodat we ons zowel gezien en gehoord als ook aangemoedigd voelen. Om in actie te komen. Om te bewegen. Om stap voor stap nieuwe dingen te verkennen en ontdekken die op lange termijn belangrijk en gezond voor ons zijn. De energie van de innerlijke vader staat in je rug, zodat er altijd een plek is waar jij op terug kan vallen, op kan leunen. Je voelt je beschermd, geliefd en dat geeft rust.

De energie van de gezonde innerlijke vader geeft boodschappen als: ik heb je rug, ik zorg voor je, ik ga niet weg, jij verdient het beste, je moet die man/baan/vriendschap laten gaan, want dit is geen goede match voor je, elke dag geeft nieuwe kansen die we samen kunnen onderzoeken.

  • Je kan op hem leunen (voelt heel stevig)

  • Hij wilt het beste voor jou (aanmoedigend)

  • Geeft je de innerlijke kracht en moed om te gaan wat voor jou belangrijk is op lange termijn (self control en grenzen)

Helaas hebben veel mannen en vrouwen geen gezonde mannelijke voorbeelden.

Als dat zo is, hebben we vaak veel weerstand tegen het mannelijke, we associëren dit met autoriteit en onze innerlijke puber of ons innerlijk kind komen dan in opstand. Dingen komen niet echt van de grond in ons leven. We voelen ons weinig/ niet gesteund (doen alles alleen), zijn zelf ‘'man’' geworden, we saboteren onszelf sneller, omdat we weinig stevigheid ervaren en we vinden het moeilijk om blijvend richting te geven aan ons leven. We vinden het moeilijk om te ontvangen en ontspannen.

Het goede nieuws is… we can heal…

We kunnen de relatie met de gezonde innerlijke man herstellen, zodat we onze gevoelens welkom zijn. Zodat we veel meer vertrouwen krijgen in wie wij zijn en we daardoor ons eigen plek in de wereld kunnen gaan innemen.

Te beginnen bij een aantal waardevolle vragen:

Als jij aan het gezonde mannelijke/ innerlijke vader denkt, welke gevoelens komen er dan bij je op?

Hoe is/was jouw relatie met jouw vader? Was hij aanwezig, beschikbaar?

Wat zijn jouw echte ervaringen en gevoelens omtrent mannen?

Welke kwaliteiten zou je meer willen integreren? Wat heb je daarvoor nodig?

Wat heb jij ervoor nodig om je vader innerlijk meer toe te laten?

Let op! Dit werk is niet iets wat je in één middagje doet, vaak gaat dit over heel veel lagen. Het is een uitnodiging om jouw ware gevoelens toe te leren laten, zodat er meer innerlijke ruimte komt om het nieuwe te integreren.

Tof als je me laat weten hoe je deze blog ontvangt!


Liefs,

Renske

Vorige
Vorige

Mijn eigen reis naar YES!andmoreplease

Volgende
Volgende

Deze blog gaat over het maken van keuzes en de verschillende lagen daarin